Dřevostavby Biskup

Jsme partnery studentského projektu FIRSTLIFE

Úvod / Aktuálně

Studentský tým Fakulta stavební ČVUT v Praze míří na prestižní mezinárodní soutěž Solar Decathlon Europe 21/22 • Wuppertal s projektem zaměřeným na bydlení pro studenty pod názvem FIRSTLIFE.

Stali jsme se hrdým zlatým partnerem tohoto projektu.

Cílem projektu FIRTSLIFE je čelit výzvám nedostatku ubytování pro studenty vývojem modulárního systému, který umožňuje přidání podlaží nad stávající budovu a rozšíří tak její ubytovací kapacity, které splňují aktuální životní standardy.

Soutěž Solar Decathlon je zaměřená na udržitelnou, efektivní a inovativní výstavbu využívající obnovitelné zdroje energie.

Přejeme hodně štěstí

Jak si projekt vede v soutěži budeme sledovat a samozřejmě podporovat. Aktuálně také sdílet na našem facebooku a také aktualizováním tohoto článku níže.

Podporovat a sdílet můžete také vy na oficiálních stránkách projektu

Více o projektu: www.firstlife.cz | FB FIRSTLIFE ČVUT

AKTUÁLNĚ

11.11.2022

Dům týmu FIRSTLIFE bude součástí výzkumu a vzdělávání. Jeho cesta nekončí.

Projekt ČVUT je jedním z osmi domů, které v Německu zůstávají po dobu dalších nejméně tří let v rámci právě započaté navazující výzkumné etapy.

Více: https://www.uceeb.cz/cz/novinky/dum-naseho-tymu-ze-souteze-solar-decathlon-europe-bude-soucasti-vyzkumu-a-vzdelavani/

22. 7. 2022

Vítězný žebříček soutěže Solar Decathlon 2022 https://sde21.eu/results

V celkovém žebříčku zaujal tým FIRSTLIFE 12. místo. Krásná práce

25. 6. 2022

FISTLIFE s celým jeho týmem skórovali a v soutěžní kategorii Komfort domu se umístili na třetím místě. Hodnotila se vnitřní teplota, denní osvětlení, akustika, průvzdušnost obálky budovy a porovnání energetického modelování domu s naměřenou realitou. Krásný úspěch. Moc gratulujeme. 

Více: https://estav.tv/v/oceneni-ceskeho-tymu-first-life-za-komfort-domu-v-soutezi-solar-decathlon/

9. 5. 2022 

Rozebranou modelovou jednotku poveze osm kamiónů a několik dodávek. Na místě soutěže ji pak bude nutné opět zkompletovat, a to během pouhých 14 dní.

Více:  https://www.uceeb.cz/cz/novinky/vznikl-prototyp-modelu-udrzitelne-nastavby-koleji/

6.5.2022

Včera jsme v rámci slavnostního představení navštívili objekt FIRSTLIFE ČVUT v Buštěhradě v UCEEB, kde byl smontován . Nyní probíhá demontáž a jednotka se bude připravovat na cestu na mezinárodní soutěž Solar Decathlon Europe 21/22 • Wuppertal.

Přejeme hodně štěstí studentskému týmu Fakulta stavební ČVUT v Praze.

29.4.2022

CLT boxy, na fotografiích při odjezdu z naší dílny a na místě montáže, budou sloužit pro umístění veškeré technologie TZB a také pro dvě kuchyně a koupelnu.

Zdroj foto FIRSTLIFE a DŘEVOSTAVBY BISKUP